Tags

,

Photobucket - Video and Image Hosting

1 januari 2000. De milleniumwissel viel mee, de wereld is niet vergaan. Ik werd wel veel te vroeg gewekt door een dronken bezoeker bij de buren die om 9 uur ’s ochtends zijn speakers in zijn auto voluit zette.

Op het strand kom ik iemand tegen die ik al vaker tegenkwam. Gisteren vroeg hij om een kleinigheid. Ik wees hem op zijn sigaret en vertelde hem hoeveel hij kon besparen als hij zou stoppen. Nieuwjaar was een mooi moment. Hij aarzelde geen moment en gooide de sigaret op de grond en trapte ‘m uit. "Waarom tot morgen wachten, ik stop nu", hij voegde de daad bij zijn woord.

Een charmante zwerver. Een beachbum. Noem hem zoals je wil, maar kwaad kon niemand op hem worden. Een mint had hij meestal op voorraad, als je hem iets toestopte. Voor wat hoort wat tenslotte. Deze ochtend is hij al behoorlijk ver heen, ik gok dat hij een goede nacht is doorgegaan. Nooit zoveel volk op straat als deze nacht natuurlijk. Hij vraagt weer om een bijdrage. Ik vraag hem om te poseren voor een foto. Geen probleem. Zo verdient hij de kost. De meest sympathieke bedelaar die ik ken. Als je hem tegenkomt in Boca Chica, ooit, doe hem de groeten van me.