Tags

, , , , , , ,

Peter Winnen – Het snot voor ogen (06-022)

Ook weer een boek in de categorie thematisch lezen. Een weekendje naar Limburg om de AGR te zien, toch voor de zekerheid een boekje meegepakt. Ik lees altijd erg graag voor ik ga slapen, de verzamelde columns en verhalen van Peter Winnen (deel 3) leek me een goede keuze.

En inderdaad bleek het een erg goede keuze. Winnen schrijft leuk en open over wat er allemaal in zijn hoofd rondspookt, vooral over wielrennen natuurlijk. Over de collega renner die niet wist wat een hongerklop was, over het kruis van de wielrenner na jaren fietsen, veldrijden, de tour van 2004, de dood van Pantani en Knetemann, het komt allemaal aan bod.

Voor mij het hoogtepunt was de column ‘Ontmoeting’ waarin hij beschrijft wat er zoal kan gebeuren met een aan amfetamine verslaafde voormalig wielrenner. Winnen noemt hem M. in zijn column. Het deed me denken aan het verhaal van Johan van de Velde, maar de voorbeelden die Winnen noemt (in een uniform bij het Krasnapolsky bagage doorzoeken) passen niet bij dat verhaal. Wel erg interessant. Vooral ook om te gokken wie deze ex-renner was. 5 wielerliefhebbers in Limburg kwamen er niet uit.

Als we tenslotte Joop horen praten over een ‘wipje moet kunnen’ dan is het boek echt af. Van zijn drie boeken met columns vond ik deze geloof ik het beste. Niet de diepgang van ‘Santander’, maar die was ook eenmalig. Winnen is een interessante schrijver.

Nummer: 06-022
Titel: Het snot voor ogen
Auteur: Peter Winnen
Taal: Nederlands
Jaar: 2005
# Pagina’s: 173 (3835)
Categorie: Sport (Wielrennen)
ISBN: 90-6005-585-3