Tags

, ,

Deel Kamer wil spoeddebat met premier over WRR-rapport

De volkskrant

Ik moet meteen denken aan Jan Dekker. Jan had het syndroom van Down en was een fanatieke supporter van ons eerste elftal. Bij menig tegengoal schreeuwde hij hard: “Telt niet” en keek wanhopig om zich heen, hopende dat iemand bevestigde dat het doelpunt inderdaad niet telde. Bijna nooit kreeg hij gelijk.

Wanneer er een onderzoek verschijnt met daarin conclusies die blijkbaar gebaseerd zijn op 3 jaar onderzoek dan hoef je echt niet automatisch aan te nemen dat het klopt. Kritisch lezen mag. Maar het rapport verschijnt vandaag. Als ik dan vanochtend al in de krant lees dat Wilders, Hirsi Ali en Verhagen het rapport betitelen als lariekoek, politiek pamflet of zelfs gevaarlijk, dan sta ik toch automatisch aan de kant van de schrijvers van het rapport.

Een conclusie die je niet aanstaat, is niet automatisch een verkeerde. Misschien moeten de genoemde politici eerst eens vergelijkbaar onderzoek doen voor ze dit rapport veroordelen, of überhaupt hun mening geven over onderwerpen die gecompliceerder zijn dan het lezen van de eerste drie pagina’s van de Telegraaf.

Het rapport te downloaden via: (maar 234 bladzijden)
http://www.wrr.nl/content.jsp?objectid=3489

Meer nieuws:

Google overzicht

Nog een Volkskrant bericht

en de laatste