Tags

, , ,

Een boterham met hagelslag is altijd een traktatie. Tegenwoordig alleen in het weekend, maar dan wel op een vers gebakken broodje (4 voor 22 cent bij de Lidl of de C1000). Ik hou best wel van chocola, maar ben niet zo gek op chocoladeprodukten. Pasta, pudding, vla, saus, aan mij is het niet besteed.

Ook chocoladevlokken heb ik nooit echt begrepen. Hagelslag is goed, vlokken zeker niet beter, waarom zou je ze dan eten. Tot ik in de supermarkt witte vlokken tegenkwam.

Witte chocola is altijd lekker. Vooral in Oostenrijk, toen ik daar werkte, at ik regelmatig witte chocola. De variant met rumrozijnen was mijn favoriet. Witte vlokken wilde ik dus wel eens proberen.

Net als bij hagelslag, kun je ook witte vlokken proberen zonder brood. Niet rechtstreeks uit het pak, dat gaat bij vlokken niet zo eenvoudig. Maar even voorzichtig schudden en je hebt er een aantal in je hand. En dan wat minder voorzichtig, een handvol.

Het experiment is mislukt. Het eerste pak was leeg voor ik een boterham met vlokken kon eten. Uit zelfbescherming heb ik een tijdje gewacht met het tweede pak. Dat staat ondertussen in de kast. Ik kan me inhouden. Meestal. Ik heb al een broodje gehad met vlokken. Maar ik denk niet dat ik nog een derde pak koop.

Advertenties