Tags

, ,

Dag 16, zondag 26 februari

1. 50km langlaufen. In iets meer dan 2 uur leggen de lopers een ontzettende afstand af. En zelfs op dit zware parcours was het onmogelijk om de groep kwijt te raken. En dus eindigt het in een sprint van meer dan een dozijn lopers. Mooie beelden, de wereld was wit, tachtig sporters doen hun best om bij de groep te blijven, een heerlijke zondagochtend, leuke winnaar.

2. Internetstemmen. Ritsma wint de stemming onder het Nederlandse volk. Is zo langzamerhand niet bekend dat stemmingen via het web niet betrouwbaar zijn. Natuurlijk gun ik het Ritsma best dat hij als afsluiting van een grote carriere met de vlag mag lopen, maar hij verdient het niet. Hij is namelijk een allrounder, won vele titels, maar geen Olympisch goud. Marianne Timmer had die vlag in de handen gedrukt moeten krijgen. 3 keer Olympisch goud, Marianne staat gelijk met Schenk en Van Gennip.

 

3. Sluitingsceremonie. Waardeloos. Te lang, te veel overbodige beelden, te veel nutteloze artiesten. Slechts een paar hoogtepunten: De huldiging van de 50 kilometer langlauf. Geweldige gok van organisatie, want toevallig won een Italiaan en was zijn zus, ook ooit winnares van een gouden medaille, beschikbaar om de prijs uit te reiken. De ‘parachutisten’ die door een geweldige blazer in de lucht gehouden werden. De sporters verlieten voortijdig het stadion. Terecht.