Tags

, ,

Dag 10, maandag 20 februari

1. De vreemde Super G van de dames. Kelly Vanderbeek, een onbekende Canadese, had een snelle tijd. Erg snel. Vele toppers kwamen niet in de buurt. De keus van goed materiaal, de juiste wax, het leek allemaal erg belangrijk. En dan ineens Kostelic die de tijd verbetert. Zij zou eigenlijk niet eens meedoen, was ziek, maar omdat het sneeuwde werd de race een dag uitgesteld en kon ze toch meedoen. Uiteindelijk won Dorfmeister, maar die leek het niet door te hebben, tot Kostelic haar feliciteerde. Spannende race.

2. De bobslee van de dames Nederland 1. Op zijn kant leek het apparaat nog harder te gaan dan op de ijzers. Alle toeschouwers langs de baan, ik zelf op de bank, waarschijnlijk iedereen die zat te kijken, hielden hun adem in. Hoe komen de dames hieruit? Het leek gelukkig mee te vallen. Zelfs de tijd was nauwelijks slechter dan anders (wat is nu anderhalve seconde?). Misschien toch niet een sport waar je zo in kunt stappen als flachlandtiroler?

3. IJsdansen. Dat hoort toch thuis bij Holiday on Ice? Knap hoor, leuk voor de Amerikaanse televisiekijker, maar moet ik daar naar kijken? En elke keer weer horen dat de jury corrupt is. Afschaffen!