Tags

, ,

Dag 8, zaterdag 18 februari

1. Pierre-Emmanuel Dalcin. Na 17 man nog steeds bovenaan, het weer wordt steeds slechter. Ooit won landgenoot Jacky Durand op die manier de proloog van de Tour de France. Helaas voor hem ging het steeds harder sneeuwen. De wedstrijd werd gestaakt. ’s Middags moest hij voor de tweede keer naar beneden op de Super G. Hij miste een poortje en zijn naam verdwijnt weer voor eeuwig in de anonimiteit.

 

2. Langlaufen. Prachtige sport. Extreem zware inspanning. Alle wintersportlanden doen het serieus, de Scandinaviërs voorop. De mooiste beelden zijn altijd net na de finish. Een erg groot percentage valt namelijk meteen na de lijn ter aarde. Liggend in de sneeuw moeten de sporters bijkomen van de wedstrijd. Mooie televisie.

3. Meter 1001 tot 1274 van de race van Erben Wennemars. Bijna drie kwart ronde deed hij er over om zijn tijd op te nemen, zijn teleurstelling over het niet winnen te verwerken en zich te realiseren dat hij geheel op eigen kracht een Olympische medaille had gewonnen. Zijn gezicht klaarde ineens op en hij bleek tevreden. Goed camerawerk dat we dat precies konden volgen.