Tags

, ,

Dag 5, woensdag 15 februari

1. De eenzaamheid van Moniek Kleinsman. Al tijdens de race gelost, na de race niet aangekeken worden door je ploeggenoten en dan horen dat teamgenoten gevraagd hebben om je niet op te stellen. Je voelt de druk van de hele natie stiekem toch wel. Je weet dat je je ploeggenoten een medaille door de neus hebt geboord. Hoe alleen kun je je voelen?

2. Gert Jan Dröge maakt een filmpje over dat vreselijke Holland Heineken House. Licht ironisch slechts, had ook wel zwaar sarcastisch gemogen. Mannen van middelbare leeftijd die met een plastic oranje Wehrmachthelm een poging doen om leuke opmerkingen te maken, horen de rest van hun leven genegeerd te worden. Als ik een collega zo op televisie zou zien, zou ik hem nooit meer serieus nemen. Elke suggestie van hem, voor de rest van zijn loopbaan, hoeft alleen maar met een minzaam glimlachje van de tafel geveegd te worden.

3. Nu ontdek ik pas dat er eigenlijk geen goed overzichtsprogramma op televisie is. Na een lange werkdag kreeg ik bij Smeets nog wel een paar korte beelden van de achtervolging schaatsen, maar de afdaling van de dames heb ik niet gezien. Zelfs de ZDF had slechts een interview met Gold Rosi en frau Gerg. Waardeloos. Gewoon na Smeets een half uur hoogtepunten van de dag.