Tags

, , , , ,

Dag 2, zondag 12 februari

1. De teleurstelling van Renate Groenewold. Het ontzettend chagrijnige gezicht dat ze na haar race uren volhield, omdat ze slechts tweede is geworden. Ze verslaat de favoriete, Cyndi Klassen, die wankelend de laatste bocht doorkwam. Toch is het niet genoeg voor goud. Topsport is keihard. En mooi.

2. De sprong vlak voor de eerste tussentijd in de afdaling. Prachtige beelden. De een nog meer ‘rucklage’ dan de ander, corrigeren in de lucht, landen op een ski, wat een acrobaten. Daarna gewoon met 120km/uur doorgaan alsof er niets aan de hand is. Vooral de sprong van Michael Walchhofer op weg naar de snelste tijd was indrukwekkend. Ruim een half uur later bleek zijn tijd niet goed genoeg voor goud. Zijn sprong was dat wel. Maar die gouden medaille bestaat niet.

3. De discussie van Mart en Ria over de startplek van Gretha Smit en de wel of niet verantwoording van Moniek Kleinsman. De spanning was voelbaar. Prachtige televisie. Toen Ria vertelde dat ze het er vanavond nog over zouden hebben, keken duizenden kerels jaloers naar de televisie. Ik wil vanavond ook wel met Ria discussiëren…