Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik geef wel eens gas bij oranje in plaats van te remmen. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Onveilig inhalen. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Datum: 24-01-2006
Tijd: 19.50 uur
Plaats: Fieberbrunn, Zentrum
Dader: KB-283 A (Oostenrijks nummerbord)
Situatie: We lopen met ruim 40 personen naar de skishow. Het centrum van het dorpje is tegen de heuvel op gebouwd. De wegen zijn glad, de verse sneeuw van het weekend is nog niet van de weg af. De studenten lopen weliswaar aan de kant van de weg, maar wel met groepjes tegelijk. De straat is net breed genoeg voor 2 auto’s om elkaar te passeren. Er komen auto’s vanuit beide richtingen, maar de meeste bestuurders zien dat er een grote groep loopt. Een enkele auto rijdt echter hard. Geen een zo hard als de bestuurder van deze auto. Onbeschaafd hard. Zelfs zonder voetgangers zou hij veel te hard hebben gereden, nu is hij een gevaar op de weg.
Straf: De skishow die wij gingen bekijken vanaf nu elke week bezoeken in zwembroek. Een graad of 12 vorst is dan een leuke bonus.