Tags

, , ,

Johan 4

Twenthe steigert is de naam van het ambitieuze project van zustervereniging V.V.Twenthe. Speciale trainingen voor de jeugd, discussieavonden onder leiding van gerenommeerde journalisten, grote artikelen in de plaatselijke courant, bekende voetballers die hun gezicht laten zien en als klap op de vuurpijl het aantrekken van Andre Karnebeek als jeugdtrainer.

Alles ten dienste van de jeugd, met als uiteindelijk doel de V.V. Twenthe uit de T.V.B. te halen, terug naar de K.N.V.B. waar het ooit al een tijdje voetbalde.
Een logisch streven als je bedenkt dat deze vereniging al sinds mensenheugenis niet alleen het meeste jeugdvoetballers in Goor heeft, maar meestal ook de sterkste. Hector en G.F.C. keken regelmatig jaloers naar sportpark het Piepwillem waar men de mogelijkheid had te selecteren om de jeugdteams sterk voor de dag te laten komen. Dat lukte dan ook meestal.

Maar ergens ging er iets fout. Bij G.F.C. werden de spelers die in hun jeugd vaak verloren van Twenthe moeiteloos ingepast in het eerste en slaagde men er zo in altijd in de K.N.V.B. te blijven, bij Hector wist men met een sterke lichting zelfs de sprong naar de tweede klasse K.N.V.B. te maken, terwijl Twenthe steeds in die T.V.B. bleven steken. Elke nieuwe trainer zag de mogelijkheden, maar geen enkele behaalde het gewenste resultaat.

Twenthe steigert nu dus. Maar gaan jeugdspelers nu beter spelen na een symposium met Evert ten Napel? Is elke profvoetballer ook automatisch een goede jeugdtrainer? Is een incidentele training met enkele FC Twente profs niet voornamelijk een publiekstrekker? Oftewel er wordt geïnvesteerd in kwantiteit, iets wat nooit een probleem is geweest. De kwaliteit moet juist aandacht krijgen. Een A1 in de hoofdklasse is erg leuk, maar die spelers spelen waarschijnlijk voor het laatst tegen Achilles, B.W.O en Berghuizen. W.V.V., Bentelo en Reutum wachten. Dan moet de kwaliteit van de spelers, en dus van het beleidsplan, blijken.

Dit seizoen lijkt het voor de VV Twenthe de goede kant op te gaan, maar ook dit gebeurde vaker. Speelt de VV Twenthe vanaf volgend seizoen “gewoon” K.N.V.B. dan kan men laten zien dat kwantiteit en kwaliteit wel degelijk samengaan.