Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb wel eens toen er geen verkeer was vergeten richting aan te geven voor ik afsloeg. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Onveilig inhalen. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Datum: 11-01-2006
Tijd: 17.05 uur
Plaats: Almelo, Rondweg
Dader: Zwart klein koekblikje (Merk?). 39-GB-HX
Situatie: Ik sorteer voor op de linker van de twee banen die rechtsaf gaan. Na de bocht staat het stoplicht op rood, dus haal ik de voet van het gas (het nieuwe rijden), ik hoef geen gas te geven als ik toch niet kan doorrijden. Vlak voor ik de rechterrij naast me inhaal, vliegt er een kleine auto van achter me langs me heen en schiet net op tijd weer naar links. Rechts inhalen dus. Nog geen 40 meter later moet hij vol in de rem omdat het verkeer nog steeds voor rood staat.

Ik kan het merk van de auto niet lezen, maar bij het volgende stoplicht staat hij gewoon weer te wachten als ik linksaf sla en hem dus weer kan inhalen. Gevaarlijke en nutteloze inhaalmanoeuvre van deze gehaaste forens.
Straf: Een maand rondrijden in een auto zonder vierde en vijfde versnelling.

Advertenties