Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb wel eens de gordel omgedaan 200m nadat ik vertrok. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Onveilig inhalen. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Datum: 03-01-2006
Tijd: 12.45 uur
Plaats: Goor, Stationslaan
Dader: Donkerblauwe SUV (Merk?). PB-TL-26
Situatie: Het is er druk. Onoverzichtelijk. Bussen stoppen bij het station, verkeer uit twee richtingen. Een oprit vanaf de supermarkt (waar ik stond). Na 3 kleine hellingproefjes, kan ik de weg op. Naast me schiet hij achteruit (thuisoprit?) ook de weg op, waardoor ik niet op kan trekken. Kan gebeuren, hij woont daar vast en het is niet eenvoudig deze weg op te komen. Ik rem graag voor iemand, als ik iemand kan helpen. Nog geen vijftig meter verder knippert hij naar links en stopt rechts op de weg. Hij krijgt nog net een wiel op de stoep. Ik moet weer stoppen en kan even later om hem heen.

Dat hij daar moest zijn, dat kan. Dat hij te beroerd is om 40 meter te lopen: schandalig. 2 keer het verkeer ophouden, op een plek waar het toch al druk is. Niet te tolereren.
Straf: In mei verplichte deelname aan de halve marathon in Enschede.