Tags

, , , ,

Goal, April 1994, 

JOHAN 4

In de grote opruiming moet ook deze jonge talentvolle speler vertrekken, naast enkele (ex-) internationals. Voorzitter Maeyer heeft het een korte periode aangezien, daarna is het draaiboek dat toch nog bij Philips lag (copyright: Timmer) uit de kast gehaald. Meer dan een kwart van de selectie moet weg, in andere bedrijfstakken goed voor vakbonden die in actie komen, soms zelfs een wilde staking, hier blijft het leed onderhuids. De nieuwe manager Arnesen mocht puinruimer spelen, maar liet het ontslaan van Reingoud aan zijn assistente Irene over.

Kent U Reingoud niet? Niet erg verrassend, tenslotte speelde hij nog geen minuut in het eerste elftal. Maar meer dan eens dacht hij dit seizoen, als hij PSV weer eens zag knoeien, dat De Mos hem nu toch echt moest opstellen. Nog geen twee wedstrijden speelde De Mos met dezelfde 11 spelers als de week ervoor, echter nooit kreeg Reingoud een kans. Maar toen lazen 14 spelers waaronder hij en zijn maatje Boot, 2 uitgeleende spelers en een handvol (pseudo) vedetten tot hun grote schrik in het Eindhovens dagblad dat dit hun laatste seizoen bij PSV was.

Wat nu? Zijn oude club Best Vooruit hoopt natuurlijk op zijn terugkeer, hoofdklasser Geldrop zal uiteindelijk wel aan het langste eind trekken.

Op een avond zag de oplettende kijker hem in het sportjournaal. Terwijl Sierd de Vos als een loopse hond achter de bolides van Koeman en Van Tiggelen aanrende, stond hij te treuzelen bij zijn Panda.

Hij wou graag commentaar leveren, maar Sierd dacht er anders over. Even overwoog hij zelf op De Vos af te stappen, maar hij koos toch om te doen alsof hij iets in zijn tas zocht. Daarna duurde het vrij lang voordat hij de deur van zijn auto open kreeg, terwijl De Vos een paar nietszeggende woorden uit Kalusha trok. Tenslotte wende hij startproblemen voor, maar niets help. In het eindshot reed hij weg, voorgoed de vergetelheid in.