Tags

, , ,

JOHAN 4

Het nieuwe seizoen staat er weer aan te komen en met een nieuwe trainer probeert GFC dit jaar weer eens een keer een rol van betekenis te spelen in de vierde klasse B. En deze trainer lijkt het te gaan proberen met een wetenschappelijke aanpak. Na Velders (voetbaltechnisch), Oude Roelink (gezelligheid) en Schouwink (prestatiegericht) bepaalt nu de heer Lubach de opstellingen van het eerste elftal, en het ziet er naar uit dat hij hierbij analytisch te werk gaat.

Een goed voorbeeld hiervan is reeds in het bezit van alle selectiespelers; de vragenlijst ter kennismaking. Deze vragenlijst bevat gegevens als naam, leeftijd en telefoonnummer, maar ook vragen als “Wat zijn jouw verwachtingen van de “nieuwe” hoofdtrainer van GFC”, “In welk elftal van GFC speel je het liefst en waarom?”, “Wat is je doelstelling voor het komende seizoen en waarom is die doelstelling volgens jou wel of niet haalbaar?”.

Afgezien van het filosofische “waarom” in deze vragen, zou het beantwoorden van deze vragen voor sommige spelers wel eens zwaarder kunnen zijn dan een duurloop “op ’n barg”. Toevalligerwijs kwamen ook de vragenlijsten voor tijdens de winterstop en de evaluatie van het seizoen al bij een der spelers terecht.

Omdat het nu toch geen geheim meer is, ook hieruit enkele vragen. In de winterstop de vragen die menig supporter ook bezighouden: “Hoe komen we na de winterstop uit de degradatieproblemen?”, “Op welke manier zou je je doelstelling van voor het seizoen willen bijstellen?” “Op welke avonden moet er getraind worden zodat jij ook twee keer per week aanwezig kunt zijn?”.

Na het seizoen zijn de vragen als volgt: “Hoe kunnen we het komende seizoen vermijden dat we weer met degradatieproblemen te maken krijgen”, “Hoe behalen we meer rendement uit de huidige spelersgroep?” en “Wat zou de trainer in het volgende seizoen anders moeten doen en waarom?”.

Dat het idee aanslaat binnen de vereniging blijkt uit het feit dat het bestuur al overweegt om tijdens de volgende ledenvergadering ook een vragenlijst te laten invullen over het functioneren van het bestuur.

Met of zonder vragenlijsten, laten we hopen dat Dhr. Lubach dit seizoen erg succesvol is.