Tags

, , , ,

Goal, juni 2005

Rijdend in de auto heb ik tijd om na te denken. Vaak schrijf ik dan in gedachten een stukje, dat ik later, of nooit, in de computer zal kloppen. Zo schoten columns over de kopgalg en over Henk Toonen me in het hoofd toen ik in Australië rondreed.

Deze week zat ik eens te denken aan het jubileum, over het boek, over de volgende Goal, over bouwplannen, over de nacompetitie. Uit de speakers klonken de Beatles en ze zongen over “When I’m 64”. Nog 29 jaar en ik ben zo ver, GFC heeft dan net zijn 125-jarig jubileum achter de rug. Hoe ziet mijn club er dan uit? Gezien de neiging van de laatste jaren om verbouwingen in elkaar over te laten lopen, behoorlijk anders denk ik. Na de tribune, de bestuurskamer, het terras, de opslag bij de sporthal, de nieuwe wc’s, het archief, terwijl de fietsenstalling nog niet af is, komt er ‘even’ een projectje tussendoor. Nu binnenkort de ambulance ook zonder problemen kan doorrijden tot aan het hoofdveld, ziet het er bijna uit dat volgende seizoen al die vrijwilligers weinig te doen hebben.

En dat geloof ik dus niet. Er zit te veel creativiteit in de hoofden van de GFC-ers om in september het complex op te komen en te zeggen: “het is mooi zo”. Niet dat het niet mooi is, sterker nog, het is prachtig. Straks in oktober komen weer diverse profteams verbaasd kijken over hoe goed dat kleine clubje het voor elkaar heeft. Hun jaloersheid zal terecht zijn, elk jaar weer. Voor iemand met 2 linkerhanden is het verbazingwekkend om te zien wat er in korte tijd allemaal gedaan kan worden.

Er wordt gesproken over een pupillenveld, dus dat zal er ook wel komen. De dug-outs’s zijn aan vervanging toe, dus de huidige dug-outs’s zie ik het jubileum ook niet halen. Daarna worden de plannen wat wilder. Gezien recente ontwikkelingen is kunstgras ook onvermijdelijk. Heracles en Cambuur waren eerst (eigenlijk was Twenthe al heel vroeg, maar dat veld had toch iets minder mogelijkheden). Quick’20, Vogido en menig amateurclub volgde. Misschien een leuk cadeau bij het 100 jarig jubileum? Kan ook te snel zijn, maar je hoeft geen Nostradamus te heten om te zien we ook binnen 10 jaar daaraan meedoen. De sponsorruimte zal bij GFC niet al te groot hoeven te zijn, dus die komt ook nog wel een keer. 2 extra kleedkamers hoorde ik ooit iemand zeggen, dus is omkleden in kleedkamer 8 ook mogelijk in 2014.

Nu wordt het echt gokken. Gezien de vergrijzing van de samenleving zal er een rollatorvriendelijke omgeving moeten komen. Aan de zijkanten van de tribunes kan een gedeelte bijgebouwd worden waar rolstoelen kunnen staan. De geluidsinstallatie zal aangesloten worden op Ipod-achtige apparaten, de website wordt veel uitgebreider, via een live webcam kan iedereen thuiswedstrijden bekijken. Het hoofdveld, ook met kunstgras, zal ook verlicht kunnen worden. Ach, eigenlijk is het onmogelijk te voorspellen. Hadden we in 1976, toen we net verhuisd waren naar ons huidige complex, kunnen voorzien hoe mooi ons complex er nu bijligt? Ik niet.

Wat wel voorspelbaar is? Een kampioenschap (of 2, 3) tot die tijd. Ons clubblad dat doorgaat. De bouwers die continu nieuwe ideeën hebben. Hoger dan de 3e klasse zullen we dan niet ook niet spelen. Omdat we te eigenwijs zijn om mee te doen in de ratrace die ambitieuze clubs wel ingaan. Maar we zullen wel trots zijn op onze club. Zoals we dat nu ook zijn. En terecht.

When I get older losing my hair, many years from now..

Advertenties