Tags

, , ,

JOHAN 4

Dat bijgeloof een grote rol speelt bij voetbal, is bekend. Elke voetballer heeft van die kleine dingen; eerst de linkerschoen aandoen, dezelfde zwembroek dragen en de vaste plek in de kleedkamer zijn algemeen bekend. Minder bekend is het volgende geval.

In het seizoen ’83-’84 speelde GFC C1 voor het eerst sinds jaren weer hoofdklasse. Aan de eerste 2 overwinningen werd in de daaropvolgende 8 wedstrijden slechts 1 gelijkspel toegevoegd. 5 uit 10, onderaan dus.
De eerste uitwedstrijd na de winter rijdt de leider met zijn neefje de linkshalf, de rechtsbuiten en de rechtshalf, en wordt er in de auto een bandje gedraaid van de heren Tauchen und Prokopetz. Oostenrijkers (met gevoel voor humor!), die hun L.P. Döf noemden. En prompt werd de eerste uitzege behaald. 2 weken later werd het met behulp van dit bandje een gelijkspel. Het bandje met onzinnige nummers als Arafat (“Keiner, nur einer hat, so sinnliche Lippen wie der Yasser Arafat”) en Codo (een hitje eind ’83) en sketches “In der Tierhandlung” en een titelnummer van liefst 7 seconden, dat dan ook 3 keer op de LP stond, werd elke keer weer gedraaid. Zelfs titelkandidaat Stevo ging met 0-1 onderuit op eigen veld en C1 eindigde op een 5e plaats dat jaar, mede doordat uit niet meer werd verloren.

Hier eindigt het verhaal echter. De rechtsbuiten stopte, de rechtshalf zocht het hogerop en de linkshalf koos later voor zijn studie. De leider eindigde als grensrechter. Nooit voetbalden ze meer samen. De LP is nog in het bezit van de linkshalf. Liefhebbers kunnen de plaat lenen via de redactie.

Wie weet is de magie nog niet verloren gegaan….