Tags

, , , , ,

Johan 4

Wanneer je als jonge talentvolle voetballer toevallig zo stom bent om PSV als je favoriete club uit te kiezen, dan heb je een lange weg te gaan voordat je je droom kunt waarmaken om het eerste van PSV te halen. De moeilijkste weg is om dit via het PSV jeugdinternaat te doen. Want hoe goed je ook bent, als je in de jeugd bij PSV hebt gespeeld krijg je uit principe geen serieuze kans om in het eerste van PSV te spelen. Of je nu Van Rooy heet en een seizoen lang de sterren van de hemel speelt en zelfs verkozen wordt tot meest talentvolle voetballer van Nederland of Viscaal die in Jong Oranje liet zien dat hij een klasbak was, later liet hij dat in Belgie weer zien waarbij hij het Nederlands elftal zelfs haalde. Ook Verhagen, Berghuis, Koot (na 2 interlands!) en Linskens kwamen niet in aanmerking voor een basisplaats.

Berry van Aerle is de enige die het wel gered heeft, al moest die eerst een omweg via Antwerpen maken om de basis te halen. Ook talentvolle spelers van subtoppers hebben het er erg moeilijk. Boerebach, Jansen, Valckx, Ellerman, De Jong en Kruzen waren en zijn nooit zeker van hun plaats, al speelden de laatste 4 zelfs in Oranje. De enige manier om bij PSV een basisplaats te krijgen is naam maken bij andere topclubs en je dan door PSV laten kopen. Het jeugdinternaat bij PSV is er slechts voor de resultaten.

Men wil kampioen worden bij de jeugd en zodoende Ajax en Feyenoord die wel goed bezig zijn met hun jeugd aftroeven. Hiervoor worden zelfs jongens vanuit Denemarken en Noorwegen gehaald! Enige kritiek op de jeugdopleiding is uit den boze, bleek toen Rijvers begin dit jaar in een interview enige kritische geluiden liet horen. Met dit internaat laat PSV goed zien hoe je niet met jeugd moet omgaan: prestatiegericht!