Tags

, , ,

JOHAN 4

Wat kan voetbal toch mooi zijn! In een seizoen tijd zien we dat het Nederlandse voetbal van een hoog niveau is: Ajax wint de Uefa-cup, met schitterend aanvallend voetbal. Feyenoord komt ver in de Europa cup 2, en wint de KNVB-beker, PSV wordt weer eens kampioen. AC Milaan wordt kampioen van Italië met zijn 3 Nederlanders, Barcelona wordt met 2 spelers en een Nederlandse coach kampioen en wint daarbij ook nog even de Europa cup. In België heeft elke topclub wel een Nederlander in de spits en ga zo maar door.

Wat kan voetbal toch mooi zijn! Nederland wint eindelijk weer van Duitsland en laat droomvoetbal zien, GFC hoeft zich geen zorgen te maken om degradatie en haalt zelfs bijna een periodetitel en het 2e wordt kampioen.

Wat kan voetbal toch mooi zijn! Ajax wint wel maar met mazzel, en raakt na Wouters nog twee goede spelers kwijt en zal Bergkamp ook wel niet kunnen houden. Feyenoord heeft het hele seizoen negatief gevoetbald en scoort zelfs tegen Zwitsers en Albanezen nauwelijks.

Wat kan voetbal toch mooi zijn! Nederland verliest van een zootje bijeengeraapte Denen en GFC raakt zijn beste speler kwijt aan zomaar een amateurclub die toevallig wat (meer?) betaald en moet nu in de veel zwaardere klasse 4b nog maar laten zien dat ze het kunnen maken.

Wat kan voetbal toch mooi zijn! Wat bedenkt Cruyff nu weer voor nieuwtjes? Wie moet er in het eerste? Is die Schouwink werkelijk zo’n goede trainer? Waarom speelt Taument niet in het Nederlands elftal?

Voetbal kan zo mooi zijn omdat iedereen er een mening over heeft, omdat de discussies zo heerlijk eindeloos zijn, en zodoende de week erop zo weer kunnen worden vervolgd. Heerlijk drammen op zondag langs de lijn. En wie er gelijk heeft…. Wat maakt het toch uit; Wat kan voetbal toch mooi zijn!

Advertenties