Tags

, , ,

JOHAN 4

Voetbalmoe. In het toch uitgebreid (vraag een willekeurig scheidsrechter) vocabulaire van Dhr. Schouwink kwam het woord niet voor. De heren Beld, Van de Brink en Veldhoven dachten dat het turbotaal was. Berthold van Leeuwen komt de eer toe dit woord bij GFC te hebben geïntroduceerd. In het woordenboek staat bij moe “genoeg hebben van”. Als je voetbalmoe bent heb je dus genoeg van voetbal. Het probleem bestond echter al voordat het woord er was. Een opsomming: Wolfgang Neumann, Erwin Zwierink, Martijn Hamstra, Gert van Enk, Edwin Slot, Remco Mosterdman, Arnoud Damen, Marcel ten Hoopen, Gerben Kappert en nu Berthold van Leeuwen. Deze spelers konden allen de selectie halen of hebben daar ook nog in gezeten, maar ze stopten allen tijdens de laatste 5 jaar.

Natuurlijk valt het niet altijd te voorkomen dat er spelers stoppen, voorkeur geven aan hun studie, of hun heil elders zoeken (Jan-Kees Mulderij en Peter Visser), maar zou het probleem misschien ook buiten deze groep kunnen liggen? Kunnen factoren als trainers, begeleiders, bestuur en de sfeer binnen de groep ook een rol hebben gespeeld?

Als je daarbij bedenkt dat spelers als Erik Bokhove, Dinand Gerritsen, Henk Veenema, Hans Middelesch en Gijs Schreuder ook onlangs stopten, op een leeftijd waarop dat nog ongebruikelijk is, dan zouden genoemde factoren wel eens belangrijker kunnen zijn dan menigeen denkt!
Wie de (voetbal-) schoen past…

Met de genoemde 17 spelers had een elftal gevormd kunnen worden, waar het eerste van nu zeer veel problemen mee zou krijgen, en toch stopten er 2 jonge en 1 “oudere” speler per seizoen, 5 jaar lang! Hopelijk is deze voetbalmoeheid geen epidemie aan het worden, want mochten de twee jonge spitsen die dit seizoen 90% van de goals voor hun rekening nemen ook besmet raken, dan kon de TVB, die dit jaar eindelijk weer eens ver weg leek, wel eens gevaarlijk dichtbij komen…