Tags

, , , , ,

Mart Smeets – Zomeravondvertellingen (05-018)

2 boeken per jaar en dat al jaren lang. 1 vanuit het hart, welk onderwerp hij ook kiest. De ander een verzameling columns en dagboekaantekeningen. Het boek in de zomer, de collectie in de winter. Dit was het decembercadeauboekje van 2004. Allereerst sportverhalen, waarbij vooral de dagboeken erg leuk zijn om te lezen, de Tour, het EK, de Olympische spelen, maar ook de Vuelta, het op en neer reizen voor een weekend wielrennen en dat dan 3 keer tijdens de ronde.

Zijn verhalen over muziek zijn nog leuk, al heb ik die allemaal al eens gelezen in de Vara-gids en kiest hij in mijn ogen iets te nadrukkelijk voor een genre, het door hem geadoreerde Americana.

Tenslotte de verhalen in het stuk dat hij ‘eten’ noemt. Je zou ze ook recensies kunnen noemen van restaurants waar hij eet. Niet leuk. Weinig interessant. Het bewijs dat een schrijver inderdaad overal een stukje over kan produceren, maar dat dat niet automatisch ook de moeite van het lezen is. Dat hij wat meer kan uitgeven voor een avondje eten geloof ik graag, dat hij toch nog genoeg Nederlandse Calvinistische opvoeding heeft genoten om niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste wijn te kiezen, blijkt elke keer weer. Volgend jaar maar weglaten deze stukjes.

Nummer: 05-018
Titel: Zomeravondvertellingen
Auteur: Mart Smeets
Taal: Nederlands
Jaar: 2004
# Pagina’s: 223 (3131)
Categorie: Non fictie (Sport)
ISBN: 90-204-0426-1