Tags

, , , , , , ,

Paul de Wispelaere – Cuba en andere reisverhalen (05-010)

Reisverhalen, waarbij de titel volgens mij niet echt de dekking geeft, maar het zal wel moeten meeliften op de populariteit van Cuba onder lezers en reizigers. Het verhaal over Cuba heet dus gewoon ‘Hasta Siempre’, Mexico krijgt zelfs 2 verhalen, Peru is inspiratie voor een verhaal, het laatste hoofdstukje gaat over van alles en nog wat.

Ik ben gek op reisverhalen, schrijf ze zelf ook graag, heb bij De Wispelaere toch het idee dat hij zo veel kennis in zijn verhalen probeert te stoppen, dat het daardoor minder goed leesbaar wordt. Jammer, want de reizen die hij maakt zijn erg leuk. De verhalen lezen echter nooit lekker weg. Zijn beschrijvingen zijn te lang, hij weidt uit over de verkeerde onderwerpen en zijn woordkeus getuigt niet van meer dan een professionele interesse in de landen die hij bezoekt.

Toch heb ik het boek met plezier uitgelezen, in Mexico en Cuba was ik zelf ook al, terwijl Peru hoog op mijn verlanglijstje staat. Bepaalde observaties herken ik ook wel, dus eigenlijk valt het ook nog wel mee, maar de indruk blijft bestaan dat hij er een veel boeiender boek van had kunnen maken.

Nummer: 05-010
Titel: Cuba en andere reisverhalen
Auteur: Paul de Wispelaere
Taal: Nederlands (Vlaanderen)
Jaar: 2002
# Pagina’s: 175 (1838)
Categorie: Reisverhalen
ISBN: 90-254-1965-8